Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

Vier de zomer met AIX Rosé

Vier de zomer met AIX Rosé

AIX is afkomstig uit een van de meest gevierde terroirs van de Provence. Het is de meest pure variant van wat een roséwijn kan zijn. Gemaakt voor degenen die wijn weten te appreciëren. En voor degenen die het leveren weten te waarderen.

Read this article in French or English.Eén van de beste jaargangen in 10 jaar tijd

In 2020 resulteerde een vroege maar uitzonderlijk mooie oogst in één van de beste jaargangen in tien jaar tijd.

“Zo vroeg hebben we nooit geoogst, ‘zegt Eric Kurver, wijnmaker bij Maison Saint Aix”. Het veranderende klimaat en de groeiomstandigheden van dit jaar leidden tot een vroege rijping van de druiven. Ze waren volledig rijp, met een goede zuurgraad en een uitstekende balans tussen fruitigheid en frisheid. In mijn ervaring is dit één van de beste AIX-jaargangen ooit”.

  De bakermat van de rosé

Hoog in de heuvels, net ten noorden van Aix-en-Provence en ver weg van de hitte van de kust, vind je achter een reeks oude stenen poorten het landgoed Maison Saint Aix.

“Hier zijn we dag in dag uit gepassioneerd bezig om de essentie van dit iconische terroir te vatten in een premium rosé. Een rosé gemaakt voor wie wijn weet te waarderen. En voor degenen die het leven weten te waarderen”, vertelt Eric.

 

valmaggiore-sandrone-viniferaGrenache, syrah, cinsault - liefde, passie en trots

Met mineraalrijke bodems, 300 dagen zon per jaar en de verkoelende Mistral-winden, biedt de Provence de ideale groeiomstandigheden voor Grenache-, Syrah- en Cinsault-druiven, de klassieke blend die wordt gebruikt om AIX Rosé te maken. Maison Saint Aix is ​​één van de grootste domeinen in de appellatie AOP Coteaux d'Aix-en-Provence. Op 420 meter boven zeeniveau is het ook één van de hoogste. En dankzij die hoogte genieten we van koelere nachten en een groter Mistral-effect, waarbij de wijnstokken op bedauwde ochtenden worden gedroogd wat het fruit alleen maar ten goede komt.

De 50-60 jaar oude Grenache-wijnstokken van het domein garanderen een wijn van de hoogste kwaliteit, terwijl het fruit van de jongere wijnstokken voor frisheid zorgt. Om de harmonie te behouden, worden er jaarlijks 4 hectare vervangen door nieuwe wijnstokken.

 

scatole-sandrone-viniferaLife is for sharing

AIX Rosé drink je niet alleen. Het is zo’n toegankelijke wijn dat hij bij elke gelegenheid kan geschonken worden. Van intieme momenten samen tot grootste gebeurtenissen in ons leven. Voor elke gezelschap biedt AIX een geschikte maat - van de gewone fles van 75 cl tot een Nebukadnezar van 15 liter. AIX is gemaakt om te worden gedeeld!

 

 Proefnotie

AIX is een uitgebalanceerde premium Provence rosé met een typische hypnotiserende zalmroze kleur. De neus is fris en geurig, delicaat en toch jeugdig met verfijnde tonen van vers rood fruit, perzik en subtiele bloemtoetsen.

Hij biedt rondheid in de mond en een mooie aromatische diepte, met een frisheid en wat mineraliteit in de lange en precieze afdronk.

AIX Rosé 2020 offers a solution for many desires. AIX is an intense and complex wine that has become the fine-dining rosé at Michelin-starred restaurants around the world. At the same time, AIX is an accessible and generous wine that has won over hearts as the aperitif of choice at some of the most fascinating, festive and desirable venues worldwide.

Wereldklasse

AIX is een intense en complexe wijn die de verfijnde rosé is geworden in sterrenrestaurants over de hele wereld. Tegelijkertijd is AIX een toegankelijke en genereuze wijn die harten heeft veroverd als aperitief bij uitstek op enkele van de meest fascinerende, feestelijke en gewilde locaties ter wereld.

AIX Rosé, gemaakt met liefde, passie en trots, is elegant, genereus en heerlijk. Het is een roséwijn waarvan men elk moment van de dag moeiteloos kan genieten. Genieten jullie mee?

 

Zelf de wijnen van AIX Rosé ontdekken?

Check onze webshop← Naar overzicht