Deze website gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Lees meer →

 Luciano Sandrone

Luciano Sandrone

Luciano Sandrone viert dit jaar zijn 40ste verjaardag als wijnmaker. Daarom zetten we dit domein extra in de kijker. Hieronder is uitgelegd wie ze zijn en waar ze voor staan.

Het verhaal van Sandrone is er één van een buitenkans die goed is uitgedraaid. Luciano kon een stuk grond van het bekende perceel Cannubi kopen in 1977. Vanaf het eerste oogstjaar is zijn wijn altijd enthousiast onthaald.
Sinds het begin hebben Luciano en zijn broer Luca zich alleen maar gefocust op het allerbeste. Ook Luciano’s dochter, Barbara, verspreidt de boodschap van Sandrone aan wijnliefhebbers doorheen heel de wereld. De 27 hectare wijngaarden worden behandeld met de grootste liefde voor het vak en zijn het beste wat Barolo en Roero te bieden hebben.

BALANCE IS OUR KEYWORD: In de kelders, tussen innovatie en traditie, tussen elegantie en power, tussen bewaarbaarheid en plezier.

Excellentie wordt gecreëerd in de wijngaard.
Sandrone heeft ervoor gekozen om te werken met 3 autochtone druivensoorten, nl. Dolcetto, Barbera en Nebbiolo. Door geduld en de tijd hebben ze de percelen geselecteerd op basis van hoogte, blootstelling aan de elementen en de samenstelling van de ondergrond. Het doel is ervoor te zorgen dat alle elementen telkens het beste passen bij de reeds eerder genoemde druivensoorten.

Het is in de wijngaard dat kwaliteit geboren wordt.
Elke wijn is het product van de expressie van elke wijngaard met zijn uniek karakter, zijn ondergrond, het microklimaat en de gebruikte gist.
Dit proces is enkel mogelijk met het nodige respect en kennis van al deze elementen.
Dit vereist constante zorg en toewijding, dag in dag uit, jaar na jaar.

Stilstaan is achteruitgaan.
In de laatste jaren hebben ze 2 percelen kunnen aankopen, nl. Baudana en Villero. Deze zijn toegevoegd aan de Barolo Le Vigne.
Verder hebben ze hun droom gerealiseerd, de mogelijkheid van elk jaar de Barolo’s en de Nebbiolo “Valmaggioro” die gedurende 10 jaar in hun kelders opgeslagen geweest zijn, aan hun klanten aan te bieden. Zo werd “Sibi & Paucis” geboren.

Jaarlijks produceren ze tussen de 90000 en 100000 flessen van hun 5 verschillende wijnen.
Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo d’Alba Valmaggiore, Barolo Le Vigne en Barolo Aleste.

← Naar overzicht