Carbon Champagne

Carbon Champagne

Vinifera is sinds kort de exclusieve invoerder in België van Carbon Champagne!

Carbon is een unieke Champagne, ideaal als cadeau of relatiegeschenk. Je hebt de keuze uit een ruim assortiment waarbij de flessen al dan niet verpakt kunnen worden in een exclusieve box.

Alexandre Mea-Devavry, de jongste zoon van Bertrand en Gisele Devavry, koesterde al jaren de wens om een uniek product op de markt te brengen en tegelijkertijd de traditie van zijn familie in stand te houden. De familie Devavry heeft een ongekende passie voor haar wijngaarden, streek en producten. Maar liefst vijf generaties lang maakt Devavry schitterende gerenommeerde en kwalitatieve Champagnes.

De “Cuvee” Carbon bestaat uit een mix van de beste druiven afkomstig uit de Côtes des Blancs en de Vallée de la Marne. De combinatie van deze druivensoorten maakt de Champagne delicaat, zuiver en zeer genuanceerd van smaak. Samen met keldermeester M. Philippe Jamesse, uitgeroepen tot beste sommelier van de champagnestreek, tillen ze Cuvée Carbon naar het hoogste niveau.

De fles is uniek, daar carbon een uiterst kostbaar en delicaat materiaal is, zeer moeilijk te vervaardigen vanwege de breekbaarheid. Dit proces wordt door een vakman handmatig uitgevoerd en duurt 3 dagen voordat een fles gereed is. Er worden maar liefst zes lagen hars over de fles heengebracht.

← Vers l'aperçu